Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię mało skomplikowane, łatwe do przyrządzenia dania jednogarnkowe. Duszone kiełbaski z fasolą to pomysł na proste, smaczne i pożywne danie. Podane z chlebem lub ziemniaczkami zasmakuje każdemu.
Cebulę i boczek pokroić w kostkę, a kiełbasę w półplasterki. Na rozgrzanej patelni, z odrobiną oleju, podsmażyć boczek, dorzucić kiełbasę, a po chwili dodać cebulę.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę i dodać na patelnię. Całość wymieszać, chwilę podsmażyć. Następnie dodać fasolę odsączoną z zalewy i pomidory z puszki wraz z zalewą, całość zalać szklanką, dodać przecier pomidorowy, wymieszać, doprawić do smaku. Gotować kilka minut, aby warzywa zmiękły.
1-2 łyżki mąki rozprowadzić w niewielkiej ilości zimnej wody i zagęścić nią sos. Dokładnie wymieszać, doprowadzić do wrzenia i chwilę gotować, w razie potrzeby doprawić.
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 15
Dieta ketogeniczna wyklucza pieczywo. Polecam pyszny zamiennik.
Odsłon: 48
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 15
Dieta ketogeniczna wyklucza pieczywo. Polecam pyszny zamiennik.
Odsłon: 48
Składniki
Cebulę i boczek pokroić w kostkę, a kiełbasę w półplasterki. Na rozgrzanej patelni, z odrobiną oleju, podsmażyć boczek, dorzucić kiełbasę, a po chwili dodać cebulę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę i dodać na patelnię. Całość wymieszać, chwilę podsmażyć. Następnie dodać fasolę odsączoną z zalewy i pomidory z puszki wraz z zalewą, całość zalać szklanką, dodać przecier pomidorowy, wymieszać, doprawić do smaku. Gotować kilka minut, aby warzywa zmiękły. 1-2 łyżki mąki rozprowadzić w niewielkiej ilości zimnej wody i zagęścić nią sos. Dokładnie wymieszać, doprowadzić do wrzenia i chwilę gotować, w razie potrzeby doprawić.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Smalec w boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Smalec w boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 102
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 1748