Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele osób zgodzi się, że soczysta, chrupiąca kiełbasa to przysmak, o jakim marzy się całą zimę w oczekiwaniu na początek sezonu grillowego. Zdarza się jednak, że pierwsze wiosenne weekendy rozczarowują pogodą. To nie powód, by rezygnować z miłego spotkania z przyjaciółmi czy sąsiadami! I można przy tym cieszyć się smakiem ulubionych dań, jakie towarzyszą grillowym imprezom. Smażona kiełbasa z cebulą jest nie mniej smaczna, gdy przyrządzi się ją na patelni!
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 32
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 94
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10313
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 107
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 949
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 32
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 94
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10313
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 107
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 949
Składniki
Ponacinaj kiełbasę w skos lub w kratkę. Podsmaż kilka minut z każdej strony na połowie rozgrzanego na patelni oleju.
Obierz cebulę i pokrój w piórka. Obierz i posiekaj czosnek.
Wlej na patelnię resztę oleju i podgrzej na średniej mocy palnika.
Przełóż cebulę na patelnię. Oprósz cukrem i obiema paprykami. Zeszkli cebulę. Pod koniec smażenia dołóż czosnek. Dopraw warzywa solą.
Z powrotem przełóż na patelnię kiełbasę. Smaż pod przykryciem przez około 10 minut, co pewien czas obracając kiełbasę. Podawaj z ulubionym sosem i pieczywem.