Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kiełbasiana zapiekanka"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14046
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15936
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6427
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14046
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15936
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6427
Składniki
Makaron ugotuj i odcedź.
Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć umyty i pokrojony w krążki por i pociętą w kostkę paprykę. Po chwili smażenia dodaj różyczki brokuła oraz oczyszczoną fasolkę szparagową.
Na koniec dołóż półplasterki kiełbasy żywieckiej i całość wymieszaj z solą oraz pieprzem.
Przełóż gorące warzywa z mięsem do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem.
Jajka zmiksuj ze śmietaną, wlej mleko i dosyp gałkę muszkatołową z czubricą. Całość połącz z parmezanem startym na tarce o grubych oczkach.
Tak przygotowanym sosem polej zapiekankę.
Wstaw naczynie do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około pół godziny.
Gotowe danie posyp ulubionymi ziołami.
<strong>Agata Skiba z Łabędziowa</strong>Źródło: Telemax