Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pierś z indyka nadziana mięsem mielonym oraz warzywami... idealnie na kanapki i do obiadu..
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10388
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5987
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5313
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12827
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4579
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10388
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5987
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5313
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12827
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4579
Składniki
Kroimy cebulkę w drobną kostkę, czosnek przepuszczamy przez praskę, paprykę kroimy równie drobno co cebulkę, solimy i pieprzymy do smaku, dusimy wszystko do miękkości. Szatkujemy pietruszkę - garść. Przestudzone i odsączone warzywka mieszamy z mięsem mielonym, pietruszką solimy, pieprzymy, dajemy szczyptę słodkiej papryki.
pierś z indyka nacinamy tak aby powstała głęboka kieszonka, nadziewamy ją taką ilością mięsa mielonego z warzywami jaka tylko się zmieści, spinamy wykałaczkami. Nacieramy mięso solą pieprzem i słodką papryką. Nalewamy odrobinę oleju do patelni i obsmażamy z każdej strony, podlewamy odrobiną wody i dusimy - trzeba pamiętać o tym że mięso mielone w środku też musi się udusić. (z pozostałego mięsa mielonego można uformować klopsy i podsmażyć lub poddusić na patelni)
Na koniec nasza kieszonka może być mięsem na kanapki, zakąską na platerze z mięsem, lub plastrami mięsa na gorąco podanymi do obiadu z suróweczką, sosikiem itp. Smacznego !!