Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pierś z indyka nadziana mięsem mielonym oraz warzywami... idealnie na kanapki i do obiadu..
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 290
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 1219
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 6502
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29710
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 290
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 1219
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 6502
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29710
Składniki
Kroimy cebulkę w drobną kostkę, czosnek przepuszczamy przez praskę, paprykę kroimy równie drobno co cebulkę, solimy i pieprzymy do smaku, dusimy wszystko do miękkości. Szatkujemy pietruszkę - garść. Przestudzone i odsączone warzywka mieszamy z mięsem mielonym, pietruszką solimy, pieprzymy, dajemy szczyptę słodkiej papryki.
pierś z indyka nacinamy tak aby powstała głęboka kieszonka, nadziewamy ją taką ilością mięsa mielonego z warzywami jaka tylko się zmieści, spinamy wykałaczkami. Nacieramy mięso solą pieprzem i słodką papryką. Nalewamy odrobinę oleju do patelni i obsmażamy z każdej strony, podlewamy odrobiną wody i dusimy - trzeba pamiętać o tym że mięso mielone w środku też musi się udusić. (z pozostałego mięsa mielonego można uformować klopsy i podsmażyć lub poddusić na patelni)
Na koniec nasza kieszonka może być mięsem na kanapki, zakąską na platerze z mięsem, lub plastrami mięsa na gorąco podanymi do obiadu z suróweczką, sosikiem itp. Smacznego !!