Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny smak na smaczny obiad lub przekąskę.
Polecam.
Odsłon: 175
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 587
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 14
Polecam.
Odsłon: 175
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 587
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 14
Składniki
Wykonanie farszu: 1 cebulę obrać, drobno posiekać, skropić olejem, chwilę podsmażyć, dodać 20 dag pokrojonych pieczarek. Posypać pieprzem i smażyć przez około 10 minut, następnie dodać pokrojoną wątróbkę i dusić przez następne 10 minut z dodatkiem soli do smaku. Pozostałe pieczarki również pokroić, i w oddzielnym naczyniu przysmażyć z posiekaną cebulą na odrobinie oleju, po czym przełożyć do naczynia z mięsem, jeszcze raz zagotować i podawać do obiadu lub na przekąskę z pieczywem. Wykonanie: Mięso opłukać i naciąć nożem tworząc kieszeń. Następnie posolić w środku, napełnić przygotowanym farszem, spiąć wykałaczkami, oprószyć mąką i obsmażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju. Po zrumienieniu, podlać winem z odrobiną wodą i udusić do miękkości.