Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny smak na smaczny obiad lub przekąskę.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7224
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2683
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20194
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 582
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 806
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7224
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2683
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20194
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 582
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 806
Składniki
Wykonanie farszu: 1 cebulę obrać, drobno posiekać, skropić olejem, chwilę podsmażyć, dodać 20 dag pokrojonych pieczarek. Posypać pieprzem i smażyć przez około 10 minut, następnie dodać pokrojoną wątróbkę i dusić przez następne 10 minut z dodatkiem soli do smaku. Pozostałe pieczarki również pokroić, i w oddzielnym naczyniu przysmażyć z posiekaną cebulą na odrobinie oleju, po czym przełożyć do naczynia z mięsem, jeszcze raz zagotować i podawać do obiadu lub na przekąskę z pieczywem. Wykonanie: Mięso opłukać i naciąć nożem tworząc kieszeń. Następnie posolić w środku, napełnić przygotowanym farszem, spiąć wykałaczkami, oprószyć mąką i obsmażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju. Po zrumienieniu, podlać winem z odrobiną wodą i udusić do miękkości.