Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i sycące danie.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113210
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 631
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1089
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 723
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113210
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 631
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1089
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 723
Składniki
Posiekaną cebulę dusimy na maśle razem z kurkami. Dodajemy odrobinę gęstej śmietany, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Kostkę sera żółtego kroimy na pół (wzdłuż). W każdym kawałku sera, przy pomocy ostrego, cienkiego noża robimy kieszonkę. Nadziewamy ją duszonymi kurkami. Ser najpierw obtaczamy w mące, następnie w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron na rumiano. Podajemy na gorąco.