Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kieszonki drobiowe to fajny, lekki i szybki obiad dla wszystkich lubiących chude mięsa z warzywami. Ładnie też wyglądają przekrojone na pół, idealna potrawa na każdą okazje. Dzisiaj kieszonki z kurczaka zapiekane w piekarniku, posypane pestkami dyni i słonecznika, które zawierają wiele dobroczynnych dla naszego zdrowia właściwości. To zdrowie zaklęte w małych ziarenkach. Takie kieszonki sprawdza się również na różnego rodzaju imprezach.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1608
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232021
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5094
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1608
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232021
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5094
Składniki
Filety myjemy i robimy kieszonkę tak aby weszły nam warzywa. Do małej miseczki dajemy łyżkę oliwy z oliwek, ząbek czosnku zgnieciony przez praskę, curry, ostrą paprykę i sól według uznania, wszystko dokładnie mieszamy i nacieramy mięso, w kieszonce tez( najlepiej jest odstawić na kilka godzin aby mięso przeszło przyprawami ale nie jest to konieczne). Do kieszonki wkładamy po plasterku warzyw, posypujemy pestkami i zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30 min. Smacznego! Czas pieczenia musimy dostosować do swojego piekarnika oraz do wielkości naszych kieszonek.