Do góry

Dania główne Przepis na:

Kieszonki z warzywami

Kieszonki z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 881 Ocena: 9780

Dodano:

Odsłon: 1985

Soczyste kotlety ze schabu z wyjątkowym warzywnym farszem, idealna propozycja na niedzielny lub świąteczny obiad.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • 1 pęczek szczypiorku
  • Papryka czerwona
  • ½ łyżeczki czosnku
  • 5 dag sera żółtego
  • 2 łyżki majonezu
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
  • 2 jajka
  • Bułka tarta do panierki
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kieszonki z warzywami

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.
    2. Szczypiorek drobno siekamy, przekładamy do naczynia.
    3. Dodajemy drobno pokrojona paprykę, czosnek oraz starty na dużych oczach ser i majonez.

  2. 4. Dokładnie mieszamy i nakładamy po łyżce farszu na każdy kawałek mięsa.

  3. 5. Zawijamy dokładnie mięso, żeby nie wypadł nam farsz.

  4. 6. Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej.
    7. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

  5. 8. Kotlety gotowe.
    9. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 27 lutego Kolejne pyszne żarełko z niespodzianką w środku :) Tylko dlaczego, ja to oglądam po 22-giej ;) Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń