Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kieszonki z piersi kurczaka nadziewane warzywami obtoczone płatkami Kukurydzianymi - to moja propozycja na dzisiejszy obiad.
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 466
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 245
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 466
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 245
Przepis dnia
Składniki
Pierś z kurczaka należy dokładnie umyć i osuszyć. Podzielić na 4 płaty. Każdy płat delikatnie naciąć, tak, aby powstała koperta. Przyprawić solą i pieprzem.
Warzywa smażymy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Lekko przestudzić.
Warzywa włożyć do mięsnych kopert. Obtoczyć w jajku a następnie w płatkach. Smażymy z każdej strony przez ok 5 minut.