Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kiszone ogórki z papryczką chili"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 326
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 174
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 607
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 326
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 174
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 607
Składniki
Ogórki, koper, liście chrzanu i dębu umyj w zimnej wodzie. Czosnek podziel za ząbki, a chrzan obierz i pokrój w słupki. Na dnie każdego słoika ułóż 2 ząbki czosnku, gorczycę, kawałek chrzanu, 2 liście dębu, liść chrzanu i łodygę kopru.
Włóż ogórki, a na nich ułóż ząbek czosnku, kawałek chrzanu, łodygę kopru i kawałek papryczki. Zagotuj wodę i rozpuścić w niej sól.
Wrzątkiem zalej ogórki, zakręć i postaw do góry dnem. Tak przygotowane słoje muszą postać ok. 5 dni w temp. pokojowej.Źródło: Na żywo