Do góry

Dania główne Przepis na:

Klasyczna grochówka

Klasyczna grochówka

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12882

Dodano:

Odsłon: 5

Przepis wart wypróbowania: "Klasyczna grochówka"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Groch wypłucz pod bieżącą wodą, zalej 1,5 l wody, odstaw na 8 godzin. Odcedź, zalej świeżą wodą, gotuj 10 minut, ponownie odcedź, zalej świeżą wodą, gotuj 1,5 godz. Dodaj pokrojoną włoszczyznę, ziemniaki, listek laurowy, ziele angielskie.

  2. Boczek pokrój w kostkę, podsmaż. Skwarki wrzuć do zupy, a do wytopionego tłuszczu dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, przysmaż. Dodaj mąkę, przysmaż. Dodaj wszystko do zupy, wsyp majeranek.

  3. Gotuj zupę jeszcze 5 minut. Podawaj z pieczywem.

  4. CZAS: około 2 godziny

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń