Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pesto to jeden z moich ulubionych dodatków do makaronu. Jako, że jestem uczulona na orzechy i raczej rzadko z nimi eksperymentuję, do mojego pesto używam pestek słonecznika. Idealnie zastępują orzeszki pinii, a pesto ma dzięki nim oryginalny smak.
Kuchnia ekspresowa to to, na co jestem skazana gdy głodna wracam późno z prac...
Odsłon: 10090
Masz ochotę zimą na zupę z botwinki? Przygotuj ją z przygotowanych wcześniej...
Odsłon: 1787
To bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Sałatka idealnie sprawdza...
Odsłon: 133
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świ...
Odsłon: 2460
To bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Sałatka idealnie sprawdza...
Odsłon: 133
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świ...
Odsłon: 2460
Składniki
Pestki słonecznika możemy podprażyć na suchej patelni, dzięki czemu nabiorą więcej aromatu. Bazylię, czosnek, ser, sól i pestki słonecznika umieszczamy w blenderze lub moździerzu. Dokładnie rozdrabniamy stopniowo dodając oliwę, aż uzyskamy pożądaną gęstość. Gotowe pesto przekładamy do słoiczka, wierzch zalewamy oliwą z oliwek dzięki czemu bazylia nie sczernieje, zakręcamy i przechowujemy w lodówce kilka dni.
Pesto podajemy z gorącym, świeżo ugotowanym al dente makaronem, posypane dużą ilością sera. Smacznego ;)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Schab w sosie chrzanowym
Dania główne
Naleśniki zapiekane z grzybami
Dania główne
Wieprzowina pieczona w szybkowarze.
Dania główne
Kopułki z piersi kurczaka ze szpinakiem i jajkiem
Schab w sosie chrzanowym
Mięciutkie i kruche plastry mięsa w aromatycznym sosie chrzanowym.
Odsłon: 246
Naleśniki zapiekane z grzybami
Super połączenie delikatnego ciasta z aromatyćznym farszem zaskakuje każdego...
Odsłon: 72