Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 16-09-2014
Doskonały pomysł na wykorzystanie resztek z poprzedniego obiadu!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8029
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1152
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9808
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4515
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8029
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1152
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9808
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4515
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Składniki
W dużej patelni rozgrzej na średnim ogniu olej i włóż pokrojone w kostkę ziemniaki z cebulą. Dopraw solą i pieprzem i smażyć, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki staną się miękkie i ładnie zarumienione, około 15 minut.
Wyjmij ziemniaki z patelni i włóż czosnek wraz z pokrojoną w kostkę papryką i smaż przez około 5 minut, po czym dodaj fasolkę i grzyby. Następnie dodaj tymianek, koncentrat pomidorowy, paprykę wędzoną i dobrze wymieszaj. Gdy papryka zacznie się rumienić włóż ponownie ziemniaki wraz z kawałkami kurczaka, podsmaż całość aż kurczak się podgrzeje, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Posyp posiekaną dymką i pietruszką i podawaj.