Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 16-09-2014
Doskonały pomysł na wykorzystanie resztek z poprzedniego obiadu!
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 34
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 143
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 80
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 151
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 34
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 143
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 80
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 151
Składniki
W dużej patelni rozgrzej na średnim ogniu olej i włóż pokrojone w kostkę ziemniaki z cebulą. Dopraw solą i pieprzem i smażyć, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki staną się miękkie i ładnie zarumienione, około 15 minut.
Wyjmij ziemniaki z patelni i włóż czosnek wraz z pokrojoną w kostkę papryką i smaż przez około 5 minut, po czym dodaj fasolkę i grzyby. Następnie dodaj tymianek, koncentrat pomidorowy, paprykę wędzoną i dobrze wymieszaj. Gdy papryka zacznie się rumienić włóż ponownie ziemniaki wraz z kawałkami kurczaka, podsmaż całość aż kurczak się podgrzeje, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Posyp posiekaną dymką i pietruszką i podawaj.