Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 16-09-2014
Doskonały pomysł na wykorzystanie resztek z poprzedniego obiadu!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25690
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2675
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1306
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25690
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2675
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1306
Składniki
W dużej patelni rozgrzej na średnim ogniu olej i włóż pokrojone w kostkę ziemniaki z cebulą. Dopraw solą i pieprzem i smażyć, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki staną się miękkie i ładnie zarumienione, około 15 minut.
Wyjmij ziemniaki z patelni i włóż czosnek wraz z pokrojoną w kostkę papryką i smaż przez około 5 minut, po czym dodaj fasolkę i grzyby. Następnie dodaj tymianek, koncentrat pomidorowy, paprykę wędzoną i dobrze wymieszaj. Gdy papryka zacznie się rumienić włóż ponownie ziemniaki wraz z kawałkami kurczaka, podsmaż całość aż kurczak się podgrzeje, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Posyp posiekaną dymką i pietruszką i podawaj.