Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę inny klops.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17785
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1865
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15571
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17785
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1865
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15571
Składniki
5 jajek ugotować na twardo, zetrzeć na grubych oczkach tarki. Cebulę pokroić w dużą kostkę, natkę pietruszki posiekać.
Do mięsa dodać jajka, cebulę, natkę, 1 surowe jajko i przyprawy (wszystkie oprócz ziela angielskiego, liści laurowych i kminku) oraz tyle bułki tartej, by masa była zwarta.
Z masy mięsno-jajecznej uformować kulę, obtoczyć ją w bułce tartej i włożyć do naczynia do zapiekania. Na wierzchu ułożyć połamane listki laurowe, ziele angielskie i posypać kminkiem.
Piec ok. godziny w temp. 160 stopni. Smacznego. :)