Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę inny klops.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 103
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 184
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1261
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 500
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 103
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 184
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1261
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 500
Składniki
5 jajek ugotować na twardo, zetrzeć na grubych oczkach tarki. Cebulę pokroić w dużą kostkę, natkę pietruszki posiekać.
Do mięsa dodać jajka, cebulę, natkę, 1 surowe jajko i przyprawy (wszystkie oprócz ziela angielskiego, liści laurowych i kminku) oraz tyle bułki tartej, by masa była zwarta.
Z masy mięsno-jajecznej uformować kulę, obtoczyć ją w bułce tartej i włożyć do naczynia do zapiekania. Na wierzchu ułożyć połamane listki laurowe, ziele angielskie i posypać kminkiem.
Piec ok. godziny w temp. 160 stopni. Smacznego. :)