Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuję wybornie.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 281
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 396
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 53
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 63
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 281
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 396
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 53
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 63
Składniki
Przygotowanie: Mięso przełożyć do miski, dodać zmiażdżony czosnek, bułkę tartą, namoczoną i odciśniętą bułkę, bułkę tartą, wbić jajka, doprawić do smaku. Dokładnie wyrobić masę mięsną i przełożyć połowę masy mięsnej do podłużnego naczynia żaroodpornego posmarowanego lekko olejem. Ułożyć polędwicę i przykryć pozostałą częścią masy mięsnej, posypać kminkiem i nakryć folią aluminiową, wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 1 ½ godziny. Pod koniec pieczenia zdjąć folię i zarumienić od góry.