Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące danie na niedzielny obiad.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1553
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231963
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5057
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1553
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231963
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5057
Składniki
Sposób przygotowania: Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Mięso umyć, pokroić i zmielić razem z bułkami i pietruszką. Dodać jajko, zmiażdżony czosnek i sól do smaku. Wyrobić masę dokładnie, uformować wałek, panierować w bułce tartej, owinąć folią aluminiową posmarowaną masłem. Ułożyć w foremce, podlać ½ szklanki wrzącej wody i piec przez około godzinę w temperaturze 190 stopni. Upieczony klops pozostawić chwilę w folii, następnie pokroić na porcje i podać z sosem pietruszkowym.