Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące danie na niedzielny obiad.
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 379
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 205
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 379
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 205
Składniki
Sposób przygotowania: Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Mięso umyć, pokroić i zmielić razem z bułkami i pietruszką. Dodać jajko, zmiażdżony czosnek i sól do smaku. Wyrobić masę dokładnie, uformować wałek, panierować w bułce tartej, owinąć folią aluminiową posmarowaną masłem. Ułożyć w foremce, podlać ½ szklanki wrzącej wody i piec przez około godzinę w temperaturze 190 stopni. Upieczony klops pozostawić chwilę w folii, następnie pokroić na porcje i podać z sosem pietruszkowym.