Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące danie na niedzielny obiad.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4914
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13322
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5816
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7477
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4914
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13322
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5816
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7477
Składniki
Sposób przygotowania: Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Mięso umyć, pokroić i zmielić razem z bułkami i pietruszką. Dodać jajko, zmiażdżony czosnek i sól do smaku. Wyrobić masę dokładnie, uformować wałek, panierować w bułce tartej, owinąć folią aluminiową posmarowaną masłem. Ułożyć w foremce, podlać ½ szklanki wrzącej wody i piec przez około godzinę w temperaturze 190 stopni. Upieczony klops pozostawić chwilę w folii, następnie pokroić na porcje i podać z sosem pietruszkowym.