Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Klops z indyka"
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1742
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 14
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 42
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3635
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1742
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 14
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 42
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3635
Składniki
Mięso umyj, zmiel w maszynce dwa razy. Marchewkę i pora umyj, obierz, pokrój w kostkę. Natkę posiekaj. Bułkę namocz w mleku, odciśnij. Połącz z mięsem, jajkami, pokrojonymi warzywami, natką, mąką. Całość przypraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, dokładnie wymieszaj.
Formę wysmaruj masłem, wysyp bułką tartą. Masę wyłóż do formy, wyrównaj górę łyżką. Wstaw do piekarnika i piecz w temperaturze 180°C przez 1,5 godziny. Gotowy klops ostudź i dopiero krój. Podawaj z warzywami.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień