Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
doskonały jako danie główne lub do kanapek
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 441
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1013
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 105
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 441
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1013
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 105
Składniki
dwa jajka gotujemy na twardo
mięso mielone mieszamy z jednym surowym jajkiem, posiekaną w grubą kostkę cebulą i przyprawami
do takiej masy dodajemy powoli bułkę tartą żeby zagęścić
mięso dzielimy na dwie równe części
ugotowane jajka otaczamy mięsem mielonym
gotowe kule układamy na folii aluminiowej którą zawijamy luźno wokoło klopsa
klopsy wkładamy na 30 minut do piekarnika ustawionego na 200 ''''C
na ostatnie 5 minut pieczenia rozrywamy folię żeby klops się przypiekł z góry
smacznego