Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I znowu mielone mięso w innym wydaniu...
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3906
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 123
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 475
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 180
Gulasz z karkówki to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu ob...
Odsłon: 97
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3906
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 123
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 475
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 180
Gulasz z karkówki to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu ob...
Odsłon: 97
Składniki
Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle. Do mielonego mięsa dodajemy jajko, sól, pieprz, 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, bułkę tartą i łączymy składniki (ja robię to dłonią). Na końcu dorzucamy wystudzoną cebulę i starty ser i jeszcze raz dokładnie mieszamy.
Blaszkę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy plastry boczku obok siebie tak aby wystawały poza keksówkę. Na boczek kładziemy 1/3 mielonego mięsa, na to jajka przez środek a na końcu resztę mięsa tak aby jajka były zakryte mięsem mielonym. Boczek, który wystaje nam poza blaszkę kładziemy na naszego klopsa. Ja miałam krótkie plastry więc na górę ułożyłam jeszcze kilka plastrów boczku.
Pieczemy około 1 godziny w 180-190 C.