Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I znowu mielone mięso w innym wydaniu...
Dzień wcześniej kroję mięso w 1-1,5 cm plastry, które wkładam do marynaty i w...
Odsłon: 5
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 17
Dzień wcześniej kroję mięso w 1-1,5 cm plastry, które wkładam do marynaty i w...
Odsłon: 5
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 17
Składniki
Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle. Do mielonego mięsa dodajemy jajko, sól, pieprz, 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, bułkę tartą i łączymy składniki (ja robię to dłonią). Na końcu dorzucamy wystudzoną cebulę i starty ser i jeszcze raz dokładnie mieszamy.
Blaszkę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy plastry boczku obok siebie tak aby wystawały poza keksówkę. Na boczek kładziemy 1/3 mielonego mięsa, na to jajka przez środek a na końcu resztę mięsa tak aby jajka były zakryte mięsem mielonym. Boczek, który wystaje nam poza blaszkę kładziemy na naszego klopsa. Ja miałam krótkie plastry więc na górę ułożyłam jeszcze kilka plastrów boczku.
Pieczemy około 1 godziny w 180-190 C.