Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na wielkanocną pieczeń. Zaskakuje i wyglądem i smakiem.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1280
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 466
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3444
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1045
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1280
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 466
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3444
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1045
Składniki
Pięć jajek ugotuj na twardo. Szpinak umyj i osusz papierowy, ręcznikiem. Podsmaż na maśle z dwoma ząbkami czosnku (przeciśniętymi przez praskę). Smaż przez 10 minut. Dodaj pokruszoną fetę. Smaż jeszcze 5 minut. Cebule obierz i pokrój w kostkę. Podsmaż na złoto. Do mięsa dodaj cebulę, 2 surowe jajka, tartą bułkę i estragon. Mięso wyrób ręką. Dopraw solą i pieprzem. Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia. Wyłóż 1/3 mięsa. Wyłóż połowę szpinaku. Wyłóż jajka tworząc tzw. wężyk. Każde jajko lekko wciśnij w masę. Przykryj pozostałym mięsem. Piecz przez 1,45 minut w 180 stopniach C.