Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na wielkanocną pieczeń. Zaskakuje i wyglądem i smakiem.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1784
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14342
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19468
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13142
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1784
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14342
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19468
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13142
Składniki
Pięć jajek ugotuj na twardo. Szpinak umyj i osusz papierowy, ręcznikiem. Podsmaż na maśle z dwoma ząbkami czosnku (przeciśniętymi przez praskę). Smaż przez 10 minut. Dodaj pokruszoną fetę. Smaż jeszcze 5 minut. Cebule obierz i pokrój w kostkę. Podsmaż na złoto. Do mięsa dodaj cebulę, 2 surowe jajka, tartą bułkę i estragon. Mięso wyrób ręką. Dopraw solą i pieprzem. Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia. Wyłóż 1/3 mięsa. Wyłóż połowę szpinaku. Wyłóż jajka tworząc tzw. wężyk. Każde jajko lekko wciśnij w masę. Przykryj pozostałym mięsem. Piecz przez 1,45 minut w 180 stopniach C.