Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Superowe danie na obiad.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2609
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20106
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 561
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 704
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7131
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2609
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20106
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 561
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 704
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7131
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać i ugotować z solą w małej ilości wody. Dodać pokrojone i wypłukane warzywa i ugotować do miękkości. Po ostudzeniu zmielić, przyprawić do smaku i wymieszać z połową ubitej piany z białek. W międzyczasie obrać i ugotować w osolonej wodzie ziemniaki. Następnie ostudzić i również zmielić i wymieszać z resztą piany.Z masy ziemniaczanej uformować prostokąt na foli aluminiowej wcześniej wysmarowanej olejem.Wyłożyć nadzienie na środek prostokąta i zawinąć powoli w folię aluminiową, formując klops.Piec w temperaturze 200 stopni przez 35-40 minut, następnie lekko schłodzić i kroić w grube plastry. Podawać z dowolnym sosem i surówką.