Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Superowe danie na obiad.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5212
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 793
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11603
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5019
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1261
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5212
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 793
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11603
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5019
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1261
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać i ugotować z solą w małej ilości wody. Dodać pokrojone i wypłukane warzywa i ugotować do miękkości. Po ostudzeniu zmielić, przyprawić do smaku i wymieszać z połową ubitej piany z białek. W międzyczasie obrać i ugotować w osolonej wodzie ziemniaki. Następnie ostudzić i również zmielić i wymieszać z resztą piany.Z masy ziemniaczanej uformować prostokąt na foli aluminiowej wcześniej wysmarowanej olejem.Wyłożyć nadzienie na środek prostokąta i zawinąć powoli w folię aluminiową, formując klops.Piec w temperaturze 200 stopni przez 35-40 minut, następnie lekko schłodzić i kroić w grube plastry. Podawać z dowolnym sosem i surówką.