Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Klopsiki a’la gołąbki"
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 164
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 35
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 47
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 164
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 35
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 47
Składniki
Kapustę płuczę. Liście gotuję ok. 3 min w posolonym wrzątku. Odsączam i zalewam zimną wodą, drobno kroję. Cebule i por obieram, płuczę, siekam. Szklę na łyżce oliwy.
Mięso łączę z cebulą i porem, jajkiem oraz buką tartą, przyprawiam. Dodaję kapustę, wyrabiam. Z masy formuję kulki nieco większe niż orzech włoski.
Smażę na rozgrzanym oleju na złoto ze wszystkich stron. Podlewam przecierem lub dodaję pomidory pelatti. Doprawiam solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Duszę pod przykryciem 15 minut. Klopsiki podaję polane sosem .
Porcja zawiera ok. 350 kcal. Porcja kosztuje ok. 3,80 zł. : ok. 45 min.Źródło: Tina