Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały dodatek do drugiego dania.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2500
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1906
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2500
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1906
Składniki
Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na smalcu z dodatkiem papryki. W między czasie mięso wymieszać z startymi ziemniakami, solą i pieprzem do smaku, zmiażdżonym czosnkiem (w razie potrzeby dosypać bułki tartej). Dokładnie wyrobić masę, formować kulki i ułożyć na wcześniej przygotowanej cebuli w naczyniu żaroodpornym. Podlać bulionem, obłożyć plasterkami pomidorów. Wstawić do piekarnika nagrzanego 190-200 stopni i dusić około pół godziny.