Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klopsiki nadziewane parówkami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12391
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13297
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5639
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12391
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13297
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5639
Składniki
Dymkę drobno pokrój i zeszklij na oleju. Ostudź. Mięso wymieszaj z sokiem z imbiru, namoczoną, odciśniętą bułką. Dodaj mąkę kukurydzianą, jajko, sos sojowy, dymkę.
Wymieszaj, przypraw do smaku. Pokrój parówki. Z masy mięsnej uformuj placuszki. Na każdy połóż kawałek parówki, sklej. Uformuj pulpety. Obtocz je w suszonej mięcie. Usmaż w głębokim oleju. Odsącz z nadmiaru tłuszczu na bibułce.
<strong>Monika Gorowa ze Świebodzina</strong>Źródło: Takie jest życie