Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klopsiki nadziewane parówkami"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 749
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22782
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15177
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4887
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45598
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 749
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22782
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15177
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4887
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45598
Składniki
Dymkę drobno pokrój i zeszklij na oleju. Ostudź. Mięso wymieszaj z sokiem z imbiru, namoczoną, odciśniętą bułką. Dodaj mąkę kukurydzianą, jajko, sos sojowy, dymkę.
Wymieszaj, przypraw do smaku. Pokrój parówki. Z masy mięsnej uformuj placuszki. Na każdy połóż kawałek parówki, sklej. Uformuj pulpety. Obtocz je w suszonej mięcie. Usmaż w głębokim oleju. Odsącz z nadmiaru tłuszczu na bibułce.
<strong>Monika Gorowa ze Świebodzina</strong>Źródło: Takie jest życie