Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne małe kotleciki w sosie z naszymi ulubionymi warzywami.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113602
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113602
Składniki
1. Najpierw robimy kotleciki, do miski przekładamy mięso mielone, doprawiamy solą. 2. Połowę cebuli kroimy drobno, dodajemy do mięsa. 3. Wbijamy jajko, wsypujemy majeranek, paprykę ostrą oraz bułkę tartą. 4. Dolewamy śmietanę i wyrabiamy.
5. Robimy małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego i smażymy na rozgrzanym oleju.
6. Na drugiej większej patelni, najlepiej typu wok, prużymy drugą połowę pokrojonej cebuli. 7. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
8. Z papryk usuwamy nasiona i kroimy w paseczki, przekładamy do grzybów. 9. Ogórki również kroimy i łączymy z grzybami.
10. Na koniec wlewamy wraz zalewą fasolkę oraz koncentrat, można dolać odrobinę wody żeby sos nie był bardzo gęsty.
11. Mąkę rozrabiamy w małej ilości zimnej wody i hartując wlewamy do sosu.
12. Polewamy klopsiki sosem z warzywami.
13. Danie gotowe. 14. Smacznego.