Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne małe kotleciki w sosie z naszymi ulubionymi warzywami.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2458
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3399
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1466
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2180
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2458
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3399
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1466
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2180
Składniki
1. Najpierw robimy kotleciki, do miski przekładamy mięso mielone, doprawiamy solą. 2. Połowę cebuli kroimy drobno, dodajemy do mięsa. 3. Wbijamy jajko, wsypujemy majeranek, paprykę ostrą oraz bułkę tartą. 4. Dolewamy śmietanę i wyrabiamy.
5. Robimy małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego i smażymy na rozgrzanym oleju.
6. Na drugiej większej patelni, najlepiej typu wok, prużymy drugą połowę pokrojonej cebuli. 7. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
8. Z papryk usuwamy nasiona i kroimy w paseczki, przekładamy do grzybów. 9. Ogórki również kroimy i łączymy z grzybami.
10. Na koniec wlewamy wraz zalewą fasolkę oraz koncentrat, można dolać odrobinę wody żeby sos nie był bardzo gęsty.
11. Mąkę rozrabiamy w małej ilości zimnej wody i hartując wlewamy do sosu.
12. Polewamy klopsiki sosem z warzywami.
13. Danie gotowe. 14. Smacznego.