Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne małe kotleciki w sosie z naszymi ulubionymi warzywami.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113094
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 491
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 830
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 616
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113094
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 491
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 830
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 616
Składniki
1. Najpierw robimy kotleciki, do miski przekładamy mięso mielone, doprawiamy solą. 2. Połowę cebuli kroimy drobno, dodajemy do mięsa. 3. Wbijamy jajko, wsypujemy majeranek, paprykę ostrą oraz bułkę tartą. 4. Dolewamy śmietanę i wyrabiamy.
5. Robimy małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego i smażymy na rozgrzanym oleju.
6. Na drugiej większej patelni, najlepiej typu wok, prużymy drugą połowę pokrojonej cebuli. 7. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
8. Z papryk usuwamy nasiona i kroimy w paseczki, przekładamy do grzybów. 9. Ogórki również kroimy i łączymy z grzybami.
10. Na koniec wlewamy wraz zalewą fasolkę oraz koncentrat, można dolać odrobinę wody żeby sos nie był bardzo gęsty.
11. Mąkę rozrabiamy w małej ilości zimnej wody i hartując wlewamy do sosu.
12. Polewamy klopsiki sosem z warzywami.
13. Danie gotowe. 14. Smacznego.