Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpeciki po cygańsku to doskonałe danie na ciepło na imprezę, święta, czy na obiad. Pulpeciki są delikatne, soczyste i rozpływają się w ustach. Bardzo dobrze smakują również na drugi dzień. Zazwyczaj przygotowuję ich więcej i mam obiad na dwa dni.
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 15
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 36
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 15
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 36
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Składniki
W misce umieszczam mięso i dodaję bardzo drobno posiekaną cebulę oraz czosnek. Dodatkowo dodaję jajko, bułkę tartą oraz przyprawy do mięsa. 1 łyżeczka soli 1łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego Bardzo dokładnie wyrabiam i mieszam ze sobą składniki. Formuję kuleczki i obtaczam w mące. Podsmażam na oleju kilka minut z każdej strony. Piekarnik nagrzewam na 220 stopni. Warzywa kroję na mniejsze kawałki. W misce umieszczam również wszystkie składniki na sos i dokładnie mieszam. Dodatkowo przyprawiam. Przygotowuję naczynie żaroodporne i umieszczam podsmażone pulpeciki. Dodaję pokrojone w plastry pieczarki (nie podsmażam), paprykę pokrojoną w paseczki , cebulę pokrojoną w pióra. Ogórek konserwowy kroję na mniejsze kawałki. Na całość wylewam sos i delikatnie mieszam wszystkie składniki. Przykrywam folią aluminiową i piekę 1 godzinę. Po tym czasie ściągam folię i piekę jeszcze ok. 10 minut.Moje pulpeciki po cygańsku są gotowe.