Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne maleństwa!
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4687
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 85
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 319
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4687
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 85
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 319
Składniki
Jeśli korzystamy z ościstych ryb w całości najpierw trzeba je oczyścić i parzyć przez 8 minut. Potem można obrać mięso. Mięso rozgniotłam widelcem. Jeśli korzystamy z czystych filetów można je drobno posiekać, puścić przez maszynkę albo rozdrobnić malakserem. Dodałam jajo, bułkę tartą, startą cebulę i czosnek. Doprawiłam solą i chili. Masę można schłodzić wtedy będzie bardziej zwarta. Uformowałam klopsiki, obtoczyłam je w bułce tartej i usmażyłam na rumiano.
Podałam z: - sosem czosnkowym - zapiekanym kalafiorem - brokułem z wody z parmezanem - młodą kapusta w pomidorach - smażonymi pieczarkami. - sałatą z winegretem :D
Smacznego :)