Do góry

Dania główne Przepis na:

Klopsiki rybne

Klopsiki rybne

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 13364

Dodano:

Odsłon: 245

Przepyszne maleństwa!

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Klopsiki rybne

Przygotowanie

  1. Jeśli korzystamy z ościstych ryb w całości najpierw trzeba je oczyścić i parzyć przez 8 minut. Potem można obrać mięso.
    Mięso rozgniotłam widelcem.
    Jeśli korzystamy z czystych filetów można je drobno posiekać, puścić przez maszynkę albo rozdrobnić malakserem.
    Dodałam jajo, bułkę tartą, startą cebulę i czosnek. Doprawiłam solą i chili. Masę można schłodzić wtedy będzie bardziej zwarta.
    Uformowałam klopsiki, obtoczyłam je w bułce tartej i usmażyłam na rumiano.

  2. Podałam z:
    - sosem czosnkowym
    - zapiekanym kalafiorem
    - brokułem z wody z parmezanem
    - młodą kapusta w pomidorach
    - smażonymi pieczarkami.
    - sałatą z winegretem :D

  3. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń