Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne sezonowe danie, póki mamy świeże grzybki trzeba wykorzystywać :)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3541
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 611
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3770
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 331
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 596
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3541
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 611
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3770
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 331
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 596
Składniki
Grzyby oczyszczamy i kroimy w kawałki. Składniki na klopsiki mieszamy i formujemy w nieduże kuleczki, obtaczamy w bułce tartej. Wstawiamy do lodówki.
Pokrojone grzyby przesmażmy na maśle przez 10 minut, często mieszając. Podlewamy szklanką bulionu, doprawiamy do smaku. Wrzucamy nasze klopsiki, czekamy aż całość zawrze i gotujemy na małym ogniu przez 10 - 15 minut. Teraz stopniowo dodajemy śmietanę hartując ja wcześniej gorącym sosem.
Jeśli sos okaże się za gęsty dodajemy trochę wody. Doprawiamy w razie potrzeby do smaku, na koniec dodajemy koperek ( ja lubię dużo ).
Te klopsiki podałam z ryżem, ale myślę, że kasza też by nieźle smakowała. Surówka według mnie jest zbędna - same grzyby dają taki smaczek, że szkoda ich zabijać czymkolwiek :)