Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami najprostsze rozwiązania okazują najlepsze. Ogólnie uwielbiamy zieleninę (choć jeden kły ma na natkę, drugi też ale kolendry :P), no i oczywiście jak tu przemycić warzywa...zetrzeć i dodać do całości :D Przeszło! :P
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5347
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5347
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Mięso mielimy z czosnkiem, marchewką, selerem, cebulą i otrębami pszennymi. Następnie wbijamy jajko, całą masę dokładnie wyrabiamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z tak przygotowanej mieszanki mięsno warzywnej formujemy klopsiki. Obtaczamy je w mące i obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Bulion warzywny doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień, wkładamy klopsiki i dusimy na wolnym ogniu 15-20 min. Następnie dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy, podgrzewamy (nie gotujemy), zagęszczamy rozpuszczoną w zimnej wodzie, mąką ziemniaczaną. Koperek siekamy, dodajemy do całości i mieszamy.