Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na łatwe i pyszne danie
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 62
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10348
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 115
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1015
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 62
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10348
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 115
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1015
Składniki
Mięso mielone doprawiamy swoimi ulubionymi i sprawdzonymi przyprawami. Pieczarki, paprykę oraz cebulę pokroić. Z mięsa mielonego uformować kulki i smażyć bez panierki na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Następnie przełożyć klopsiki do innego naczynia a na tym tłuszczu co smażyło się mięso wrzucić kolejno: cebulę, przeciśnięty czosnek, pieczarki oraz paprykę. Całość dusić pod przykryciem ok 20 minut, pod koniec dodać przetarte pomidory oraz klopsy. Chwilę jeszcze dusić. Sos można doprawić do smaku solą oraz pieprzem jeśli w smaku wyda się mało wyrazisty. Sos można podlać również odrobiną wody jeśli wyjdzie zbyt gęsty. Danie posypać koperkiem lub natką pietruszki dla wzmocnienia smaku. Smacznego!