Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na łatwe i pyszne danie
Zdecydowanie jest to najlepszy piernik jaki kiedykolwiek jadłam. Robię go od...
Odsłon: 553
Buraczki marynowane to znakomity przetwór, który składa się z buraków podłużn...
Odsłon: 210
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 3917
Zdecydowanie jest to najlepszy piernik jaki kiedykolwiek jadłam. Robię go od...
Odsłon: 553
Buraczki marynowane to znakomity przetwór, który składa się z buraków podłużn...
Odsłon: 210
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 3917
Składniki
Mięso mielone doprawiamy swoimi ulubionymi i sprawdzonymi przyprawami. Pieczarki, paprykę oraz cebulę pokroić. Z mięsa mielonego uformować kulki i smażyć bez panierki na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Następnie przełożyć klopsiki do innego naczynia a na tym tłuszczu co smażyło się mięso wrzucić kolejno: cebulę, przeciśnięty czosnek, pieczarki oraz paprykę. Całość dusić pod przykryciem ok 20 minut, pod koniec dodać przetarte pomidory oraz klopsy. Chwilę jeszcze dusić. Sos można doprawić do smaku solą oraz pieprzem jeśli w smaku wyda się mało wyrazisty. Sos można podlać również odrobiną wody jeśli wyjdzie zbyt gęsty. Danie posypać koperkiem lub natką pietruszki dla wzmocnienia smaku. Smacznego!