Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne w smaku i niezwykle aromatyczne danie. Co więcej, pieczarki są niedocenianym źródłem energii i nie zawierają cholesterolu.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23111
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1273
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104951
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23111
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1273
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104951
Składniki
Mięso łączymy z 1/2 pokrojonej w drobną kostkę cebuli, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy, aż powstanie pulchna masa. Obtaczamy w mące i podsmażamy na rozgrzanej oliwie z oliwek z dodatkiem łyżki masła.
Gdy klopsiki staną się rumiane wrzucamy na patelnie pokrojone pieczarki, posiekaną w kostkę 1 i 1/2 cebuli i posiekane 2 ząbki czosnku. Czekamy aż pieczarki i cebulka się zeszklą i wlewamy śmietankę. Przyprawiamy solą i pieprzem i dusimy na wolnym ogniu ok 20 min.
Podajemy z ziemniaczkami lub ryżem.
Smacznego!