Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne w smaku i niezwykle aromatyczne danie. Co więcej, pieczarki są niedocenianym źródłem energii i nie zawierają cholesterolu.
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 20214
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1019
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3985
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19084
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 20214
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1019
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3985
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19084
Składniki
Mięso łączymy z 1/2 pokrojonej w drobną kostkę cebuli, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy, aż powstanie pulchna masa. Obtaczamy w mące i podsmażamy na rozgrzanej oliwie z oliwek z dodatkiem łyżki masła.
Gdy klopsiki staną się rumiane wrzucamy na patelnie pokrojone pieczarki, posiekaną w kostkę 1 i 1/2 cebuli i posiekane 2 ząbki czosnku. Czekamy aż pieczarki i cebulka się zeszklą i wlewamy śmietankę. Przyprawiamy solą i pieprzem i dusimy na wolnym ogniu ok 20 min.
Podajemy z ziemniaczkami lub ryżem.
Smacznego!