Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne w smaku i niezwykle aromatyczne danie. Co więcej, pieczarki są niedocenianym źródłem energii i nie zawierają cholesterolu.
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5025
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5804
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18951
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7324
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30965
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5025
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5804
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18951
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7324
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30965
Składniki
Mięso łączymy z 1/2 pokrojonej w drobną kostkę cebuli, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy, aż powstanie pulchna masa. Obtaczamy w mące i podsmażamy na rozgrzanej oliwie z oliwek z dodatkiem łyżki masła.
Gdy klopsiki staną się rumiane wrzucamy na patelnie pokrojone pieczarki, posiekaną w kostkę 1 i 1/2 cebuli i posiekane 2 ząbki czosnku. Czekamy aż pieczarki i cebulka się zeszklą i wlewamy śmietankę. Przyprawiamy solą i pieprzem i dusimy na wolnym ogniu ok 20 min.
Podajemy z ziemniaczkami lub ryżem.
Smacznego!