Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne w smaku i niezwykle aromatyczne danie. Co więcej, pieczarki są niedocenianym źródłem energii i nie zawierają cholesterolu.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Składniki
Mięso łączymy z 1/2 pokrojonej w drobną kostkę cebuli, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy, aż powstanie pulchna masa. Obtaczamy w mące i podsmażamy na rozgrzanej oliwie z oliwek z dodatkiem łyżki masła.
Gdy klopsiki staną się rumiane wrzucamy na patelnie pokrojone pieczarki, posiekaną w kostkę 1 i 1/2 cebuli i posiekane 2 ząbki czosnku. Czekamy aż pieczarki i cebulka się zeszklą i wlewamy śmietankę. Przyprawiamy solą i pieprzem i dusimy na wolnym ogniu ok 20 min.
Podajemy z ziemniaczkami lub ryżem.
Smacznego!