Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne w smaku i niezwykle aromatyczne danie. Co więcej, pieczarki są niedocenianym źródłem energii i nie zawierają cholesterolu.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 316
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1100
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4127
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 316
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1100
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4127
Składniki
Mięso łączymy z 1/2 pokrojonej w drobną kostkę cebuli, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy, aż powstanie pulchna masa. Obtaczamy w mące i podsmażamy na rozgrzanej oliwie z oliwek z dodatkiem łyżki masła.
Gdy klopsiki staną się rumiane wrzucamy na patelnie pokrojone pieczarki, posiekaną w kostkę 1 i 1/2 cebuli i posiekane 2 ząbki czosnku. Czekamy aż pieczarki i cebulka się zeszklą i wlewamy śmietankę. Przyprawiamy solą i pieprzem i dusimy na wolnym ogniu ok 20 min.
Podajemy z ziemniaczkami lub ryżem.
Smacznego!