Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je podawać z różnymi dodatkami-ryżem, kluskami czy ziemniakami. Jest to również propozycja na każdą kieszeń i mała odskocznia od czasami trochę już nudnych, wiecznie goszczących na naszych stołach kotletów mielonych.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Składniki
Bułkę zamaczamy w zimnym mleku. Cebulę kroimy w drobną kostkę, przesmażamy na rumiano na łyżce masła i odstawiamy do przestygnięcia. Mięso dajemy do miski. Wbijamy jajko, dodajemy lekko odciśniętą kajzerkę, cebulę i przyprawy. Masę dokładnie wyrabiamy. Dobrze wyrobione kotlety będą smaczniejsze. Teraz formujemy nieduże klopsiki i obtaczamy w bułce tartej. Z tej porcji mięsa wyjdzie nam około 15 niedużych kotlecików.
Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej i masło. Smażymy klopsiki z obu stron na rumiano. Następnie wlewamy do nich dwie szklanki gorącej wody, maggi i koncentrat pomidorowy. Przykrywamy pokrywką, dusimy pod przykryciem 10 minut. W tym czasie mąkę rozkłócamy z wodą i zagęszczamy sos. Na koniec wrzucamy do klopsików posiekaną natkę.