Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne po prostu :)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 159
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1290
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 513
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 159
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1290
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 513
Składniki
Cebulę kroimy w kosteczkę, przesmażamy na łyżce oleju. Mięso wkładamy do miski, dodajemy cebulkę, jajko, bułkę tartą, 4-5 łyżek wody, przyprawy ( u mnie do mięsa mielonego, sól czosnkowa, pieprz, po łyżeczce słodkiej i ostrej papryki) i wyrabiamy na jednolitą masę.
Pepperoni siekamy w maleńką kosteczkę, pomidory w większą. Klopsiki obtaczamy w bułce tartej, podsmażamy z każdej strony na oliwie, następnie przekładamy je do rondelka. Na tej samej oliwie przesmażamy pepperoni, po chwili dodajemy pomidory. Nastepnie przyprawiamy je pieprzem, solą ziołową, bazylią, ziołami prowansalskimi i papryką ostrą - według własnego smaku.
Pomidory wrzucamy do rondla z klopsami, podlewamy jeszcze szklanką bulionu (z kostki), doprawiamy cukrem i dusimy pod przykryciem aż klopsiki dojdą. Sosik zagęszczamy mąką rozrobiona z niewielka ilością wody. Na koniec dorzucamy posiekaną natkę pietruszki.
Najlepiej smakują z ryżem.