Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczną potrawkę sycąca i smaczną. Potrawka prosta i szybka w przygotowaniu.
garnek, miska, sitko, praska do czosnku, talerz,
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34160
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1363
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34160
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1363
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Mięso mielone przełóż do miski połącz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, posiekaną natką pietruszki, dodaj przyprawy, jajko oraz bułkę tartą, wymieszaj tak aby wszystkie składniki się połączyły, formuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Zagotuj wodę włóż klopsiki tak na 10 min. Po 10 minutach klopsiki przełóż na sitko. Obraną i pokrojoną cebule podsmaż na oleju, dodaj starte na tarce jabłka, sok pomidorowy przecier, posiekaną bazylię, do smaku dopraw pieprzem i solą, jeszcze chwile pogotuj i włóż klopsiki. Ugotuj w osolonej wodzie makaron, po ugotowaniu przepłucz zimną wodą. Na talerze nałóż ugotowany makaron, polej klopsikami z sosem. Udekoruj świeżą bazylią.