Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to danie dość pikantne, ale można pominąć paprykę jeżeli ktoś woli łagodne dania. Ser dodaje klopsikom lekkości i fajny smak.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1212
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 396
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1284
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1212
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 396
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1284
Składniki
Mięso płuczemy, wycieramy papierowym ręcznikiem i mielimy.
Do mięsa dodajemy jajko, starty żółty ser, posiekaną cebulę oraz sól, pieprz i szczyptę chili ( doprawić wg. uznania). Wyrabiamy na gładką masę.
Z mięsa formujemy małe klopsiki i obtaczamy w mące.
Do wysokiego rondla wlewamy olej, dodajemy pokrojoną cebulę i smażymy na złoty kolor.
Do usmażonej cebuli dodajemy pomidory wraz z zalewą oraz bazylię, całość dusimy na małym ogniu 15. min. W międzyczasie rozpuścić kostkę rosołową w gorącej wodzie. Następnie wlać rosół do pomidorów, doprawić solą i pieprzem ( z solą uważać ponieważ rosół już jest słony). Dusić następne 20 min.
Po tym czasie wrzucić gotowe klopsiki do sosu i dusić 15-20 min. Podawać ze świeżym pieczywem lub makaronem. Życzę smacznego :-)