Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 108
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10378
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5441
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 51
Dziś do pracy.
Odsłon: 706
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 108
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10378
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5441
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 51
Dziś do pracy.
Odsłon: 706
Składniki
Cebulę pokroić w średnią kostkę. Zeszklić z dodatkiem soli i łyżeczki cukru. Mięso umieścić w misce , dodać startą na tarce o grubych oczkach marchewkę ,jajko ,zeszkloną cebulę ,namoczoną bułkę ,bułkę tartą ,czosnek oraz resztę przypraw. Dokładnie wymieszać. Z masy formować klopsiki, i obtaczać w bułce tartej. Dobrze rozgrzać olej ,smażyć klopsiki na średnim ogniu z dwóch stron. Obsmażone klopsiki przełożyć do rondla z bulionem. Gotować ok. 20 min po czym wyciągnąć. Z bulionu przygotować sos.