Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 127
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1057
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 514
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 53
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 127
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1057
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 514
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 53
Składniki
Cebulę pokroić w średnią kostkę. Zeszklić z dodatkiem soli i łyżeczki cukru. Mięso umieścić w misce , dodać startą na tarce o grubych oczkach marchewkę ,jajko ,zeszkloną cebulę ,namoczoną bułkę ,bułkę tartą ,czosnek oraz resztę przypraw. Dokładnie wymieszać. Z masy formować klopsiki, i obtaczać w bułce tartej. Dobrze rozgrzać olej ,smażyć klopsiki na średnim ogniu z dwóch stron. Obsmażone klopsiki przełożyć do rondla z bulionem. Gotować ok. 20 min po czym wyciągnąć. Z bulionu przygotować sos.