Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsy przygotowałam trochę inaczej dodając posiekaną natkę pietruszki i koperek, a do środka kawałek sera feta. Klopsy wyszły pyszne i szybko zostały zjedzone.
patelnia, miska,
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 410
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1978
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3944
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3845
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 410
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1978
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3944
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3845
Składniki
Bułkę zalewamy mlekiem lub wodą i odkładamy do namoczenia. Mięso mielone wkładamy do miski, dodajemy jajko odciśniętą bułkę, posiekaną natkę pietruszki , koperek, obraną pokrojoną w kostkę cebulę oraz przyprawy. Wszystko razem dokładnie mieszamy do połączenia wszystkich składników. Rękoma nabieramy porcję masy rozpłaszczamy w dłoni lub na talerzyku, nakładamy kawałek sera feta i formujemy klops, klopsy panierujemy w bułce tartej i tak do wyczerpania masy. Panierowane klopsy smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano. Podajemy z ziemniakami oraz ulubionymi dodatkami u mnie gotowane warzywa.