Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsy przygotowałam trochę inaczej dodając posiekaną natkę pietruszki i koperek, a do środka kawałek sera feta. Klopsy wyszły pyszne i szybko zostały zjedzone.
patelnia, miska,
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 957
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 805
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12541
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 957
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 805
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12541
Składniki
Bułkę zalewamy mlekiem lub wodą i odkładamy do namoczenia. Mięso mielone wkładamy do miski, dodajemy jajko odciśniętą bułkę, posiekaną natkę pietruszki , koperek, obraną pokrojoną w kostkę cebulę oraz przyprawy. Wszystko razem dokładnie mieszamy do połączenia wszystkich składników. Rękoma nabieramy porcję masy rozpłaszczamy w dłoni lub na talerzyku, nakładamy kawałek sera feta i formujemy klops, klopsy panierujemy w bułce tartej i tak do wyczerpania masy. Panierowane klopsy smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano. Podajemy z ziemniakami oraz ulubionymi dodatkami u mnie gotowane warzywa.