Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zastanawiasz się, jakie dodatki zaserwować do dań mięsnych i rybnych? Oto sałatka królowa grilla! Jej sercem są trzy główne składniki, czyli dojrzałe pomidory, czerwona cebula i sałata.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1310
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1111
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 301
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1310
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1111
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 301
Składniki
Pomidory pokrój w cząstki. Cebulę obierz i pokrój w cienkie piórka. Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Natkę pietruszki drobno posiekaj.
W małej miseczce wymieszaj przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z limonki, sos sojowy, olej sezamowy oraz szczyptę soli i pieprzu. Spróbuj i w razie potrzeby dopraw do smaku.
W dużej misce wymieszaj sałatę, pomidory, cebulę i natkę pietruszki. Polej wszystko dressingiem i delikatnie wymieszaj, aby nie uszkodzić sałaty. Podawaj sałatkę królowa grilla od razu po przygotowaniu.