Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiąc na obiad klopsy postanowiłam je trochę zmienić i dodać małe co nie co. Powiem że klopsy wyszły bardzo smaczne , a rodzinka bardzo zadowolona.
miska, nóż, łyżka, patelnia,
Kruche, smaczne ciasteczka. Chyba każdemu spodobają się i posmakują :)
Odsłon: 81
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 723
Chlebki lepinja są jednym z ważniejszych dodatków do wielu dań w kuchni chorw...
Odsłon: 119
Kruche, smaczne ciasteczka. Chyba każdemu spodobają się i posmakują :)
Odsłon: 81
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 723
Chlebki lepinja są jednym z ważniejszych dodatków do wielu dań w kuchni chorw...
Odsłon: 119
Składniki
Białą kapustę poszatkować następnie sparzyć gorącą wodą wystudzić i odcisnąć z nadmiaru wody. Na głębszej patelni rozgrzać tłuszcz włożyć obraną pokrojoną cebule , smażyć do zeszklenia dodać kapustę i oczyszczoną pokrojoną paprykę czerwoną. Podsmażać co jakiś czas mieszając do miękkości warzyw. Po usmażeniu wystudzić. Do miski dodać mięso mielone, namoczoną ale odciśniętą kajzerkę, jajko, przyprawy, podsmażoną kapustę oraz 2 -3 łyżki bułki tartej.(w zależności od konsystencji masy mięsnej) dokładnie wyrobić. Następnie formować kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.