Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiąc na obiad klopsy postanowiłam je trochę zmienić i dodać małe co nie co. Powiem że klopsy wyszły bardzo smaczne , a rodzinka bardzo zadowolona.
miska, nóż, łyżka, patelnia,
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 627
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1311
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458095
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1565
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2333
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 627
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1311
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458095
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1565
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2333
Składniki
Białą kapustę poszatkować następnie sparzyć gorącą wodą wystudzić i odcisnąć z nadmiaru wody. Na głębszej patelni rozgrzać tłuszcz włożyć obraną pokrojoną cebule , smażyć do zeszklenia dodać kapustę i oczyszczoną pokrojoną paprykę czerwoną. Podsmażać co jakiś czas mieszając do miękkości warzyw. Po usmażeniu wystudzić. Do miski dodać mięso mielone, namoczoną ale odciśniętą kajzerkę, jajko, przyprawy, podsmażoną kapustę oraz 2 -3 łyżki bułki tartej.(w zależności od konsystencji masy mięsnej) dokładnie wyrobić. Następnie formować kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.