Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkostrawny pomysl na obiad
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1411
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 414
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1411
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 414
Składniki
MIeso mielone mieszamy z 1 calym jajkiem, bulka tarta namoczona w odrobinie mleka i lyzka posiekanego koperku. Doprawiamy sola i pieprzem. W garnku rozrabiamy 1l bulionu i doprowadzamy z lekkiego wrzenia. W reku formujemy klopsy i wkladamy na gotujacy bulion. Gotujemy na malym ogniu ok 20 min w zaleznosci o wielkosci klopsow. W szklace rozrabiamy zoltko, make i smietanke i wlewamy przez siteczko na gotujacy bulion, aby zabielic sos. Kiedy osiagniemy odpowiednia gestosc, gotujemy jeszcze przez chwile, zeby maka sie przegotwala i na koniec dodajemy reszte posiekanego koperku. Sos doprawiamy wg uznania galka muszkatalowa, bialym pieprzem. Podajemy z puree ziemniaczanym. Smacznego.