Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkostrawny pomysl na obiad
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1003
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 413
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 369
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1003
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 413
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 369
Składniki
MIeso mielone mieszamy z 1 calym jajkiem, bulka tarta namoczona w odrobinie mleka i lyzka posiekanego koperku. Doprawiamy sola i pieprzem. W garnku rozrabiamy 1l bulionu i doprowadzamy z lekkiego wrzenia. W reku formujemy klopsy i wkladamy na gotujacy bulion. Gotujemy na malym ogniu ok 20 min w zaleznosci o wielkosci klopsow. W szklace rozrabiamy zoltko, make i smietanke i wlewamy przez siteczko na gotujacy bulion, aby zabielic sos. Kiedy osiagniemy odpowiednia gestosc, gotujemy jeszcze przez chwile, zeby maka sie przegotwala i na koniec dodajemy reszte posiekanego koperku. Sos doprawiamy wg uznania galka muszkatalowa, bialym pieprzem. Podajemy z puree ziemniaczanym. Smacznego.