Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkostrawny pomysl na obiad
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 319
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 254
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 181
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 755
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 319
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 254
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 181
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 755
Składniki
MIeso mielone mieszamy z 1 calym jajkiem, bulka tarta namoczona w odrobinie mleka i lyzka posiekanego koperku. Doprawiamy sola i pieprzem. W garnku rozrabiamy 1l bulionu i doprowadzamy z lekkiego wrzenia. W reku formujemy klopsy i wkladamy na gotujacy bulion. Gotujemy na malym ogniu ok 20 min w zaleznosci o wielkosci klopsow. W szklace rozrabiamy zoltko, make i smietanke i wlewamy przez siteczko na gotujacy bulion, aby zabielic sos. Kiedy osiagniemy odpowiednia gestosc, gotujemy jeszcze przez chwile, zeby maka sie przegotwala i na koniec dodajemy reszte posiekanego koperku. Sos doprawiamy wg uznania galka muszkatalowa, bialym pieprzem. Podajemy z puree ziemniaczanym. Smacznego.