Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsiki nie są smażone, dzięki czemu są delikatne. Chrzan i koperek to świetne zestawienie smakowe.
Prosta do przygotowania, pełna smaku i warzyw sałatka z ogórków, która idealn...
Odsłon: 50912
Aromatyczne, pełne smaku, delikatne w środku z pięknie podpieczoną, chrupiącą...
Odsłon: 520
Prosta do przygotowania, pożywna, pełna smaku i warzyw zupa z dodatkiem delik...
Odsłon: 134
To lekki i pyszny deser, który wszystkim przypadnie do gustu. Jest prosty do...
Odsłon: 182
Najprostsze na świecie babeczki kakaowo-waniliowe. Mimo iż są proste i szybki...
Odsłon: 127
Takie ziemniaki mogą być bazą drugiego dania lub stanowić samodzielną przekąs...
Odsłon: 224
Prosta do przygotowania, pełna smaku i warzyw sałatka z ogórków, która idealn...
Odsłon: 50912
Aromatyczne, pełne smaku, delikatne w środku z pięknie podpieczoną, chrupiącą...
Odsłon: 520
Prosta do przygotowania, pożywna, pełna smaku i warzyw zupa z dodatkiem delik...
Odsłon: 134
To lekki i pyszny deser, który wszystkim przypadnie do gustu. Jest prosty do...
Odsłon: 182
Najprostsze na świecie babeczki kakaowo-waniliowe. Mimo iż są proste i szybki...
Odsłon: 127
Takie ziemniaki mogą być bazą drugiego dania lub stanowić samodzielną przekąs...
Odsłon: 224
Składniki
Mięso mielone mieszamy z jajkiem, pieprzem, papryką słodką i bułką tartą. Z masy robimy nieduże klopsiki. Z 400g mięsa wyszło mi 16 klopsów. W garnku gotujemy 1 litr wody. Dodajemy do niego pokrojoną w piórka, liście laurowe, pieprz i ziele (i ewentualnie kostkę rosołową). Kiedy woda się zagotuje wkładamy delikatnie klopsy, dorzucamy chrzan, koperek i sos sojowy. Delikatnie mieszamy i zostawiamy na małym ogniu na 15 minut. Po tym czasie mieszamy mąki w połowie szklanki wody i wlewamy do klopsów. Gotujemy jeszcze 5 minut i doprawiamy do smaku. Pulpeciki podajemy z ziemniakami, makaronem, ryżem albo kaszą.