Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsiki nie są smażone, dzięki czemu są delikatne. Chrzan i koperek to świetne zestawienie smakowe.
Mięso mielone mieszamy z jajkiem, pieprzem, papryką słodką i bułką tartą. Z masy robimy nieduże klopsiki. Z 400g mięsa wyszło mi 16 klopsów.
W garnku gotujemy 1 litr wody. Dodajemy do niego pokrojoną w piórka, liście laurowe, pieprz i ziele (i ewentualnie kostkę rosołową). Kiedy woda się zagotuje wkładamy delikatnie klopsy, dorzucamy chrzan, koperek i sos sojowy. Delikatnie mieszamy i zostawiamy na małym ogniu na 15 minut. Po tym czasie mieszamy mąki w połowie szklanki wody i wlewamy do klopsów. Gotujemy jeszcze 5 minut i doprawiamy do smaku.
Pulpeciki podajemy z ziemniakami, makaronem, ryżem albo kaszą.
Fuzja smaków, słodkie, kwaśne. Najlepiej podawać z ryżem.
Odsłon: 10712
Deser inspirowany Bananoffee pie. Banany, mleko skondensowane, bita śmietana...
Odsłon: 144
Dzisiaj chciałam podzielić się z Wami pyszną karkówką pieczoną w soli, bez pr...
Odsłon: 96
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 41
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 198
Tortilla z falafelem to danie kuchni arabskiej, które możesz przygotować w pr...
Odsłon: 49
Deser inspirowany Bananoffee pie. Banany, mleko skondensowane, bita śmietana...
Odsłon: 144
Dzisiaj chciałam podzielić się z Wami pyszną karkówką pieczoną w soli, bez pr...
Odsłon: 96
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 41
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 198
Tortilla z falafelem to danie kuchni arabskiej, które możesz przygotować w pr...
Odsłon: 49
Składniki
Mięso mielone mieszamy z jajkiem, pieprzem, papryką słodką i bułką tartą. Z masy robimy nieduże klopsiki. Z 400g mięsa wyszło mi 16 klopsów. W garnku gotujemy 1 litr wody. Dodajemy do niego pokrojoną w piórka, liście laurowe, pieprz i ziele (i ewentualnie kostkę rosołową). Kiedy woda się zagotuje wkładamy delikatnie klopsy, dorzucamy chrzan, koperek i sos sojowy. Delikatnie mieszamy i zostawiamy na małym ogniu na 15 minut. Po tym czasie mieszamy mąki w połowie szklanki wody i wlewamy do klopsów. Gotujemy jeszcze 5 minut i doprawiamy do smaku. Pulpeciki podajemy z ziemniakami, makaronem, ryżem albo kaszą.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Roladki z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie serowym
Dania główne
Tortilla z falafelem
Dania główne
Karkówka pieczona w soli
Dania główne
Pierogi z wędzonym twarogiem i czosnkiem niedźwiedzim według Ewy Wachowicz
Roladki z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie serowym
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 41
Tortilla z falafelem
Tortilla z falafelem to danie kuchni arabskiej, które możesz przygotować w pr...
Odsłon: 49