Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsiki nie są smażone, dzięki czemu są delikatne. Chrzan i koperek to świetne zestawienie smakowe.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 19
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 16
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 212
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 67
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 19
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 16
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 212
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 67
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 121
Składniki
Mięso mielone mieszamy z jajkiem, pieprzem, papryką słodką i bułką tartą. Z masy robimy nieduże klopsiki. Z 400g mięsa wyszło mi 16 klopsów. W garnku gotujemy 1 litr wody. Dodajemy do niego pokrojoną w piórka, liście laurowe, pieprz i ziele (i ewentualnie kostkę rosołową). Kiedy woda się zagotuje wkładamy delikatnie klopsy, dorzucamy chrzan, koperek i sos sojowy. Delikatnie mieszamy i zostawiamy na małym ogniu na 15 minut. Po tym czasie mieszamy mąki w połowie szklanki wody i wlewamy do klopsów. Gotujemy jeszcze 5 minut i doprawiamy do smaku. Pulpeciki podajemy z ziemniakami, makaronem, ryżem albo kaszą.