Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna wariacja na na temat tradycyjnych kotletów mielonych i gołąbków. Tym razem z kapustą pekińską w środku. W sam raz na obiad.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 966
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 816
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12563
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 966
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 816
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12563
Składniki
Przygotowujemy sos: podane składniki łączymy z 3 szklankami wody, podgrzewamy aż zgęstnieje.
Klopsy: kapustę oczyszczamy i szatkujemy. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Dodajemy mięso, jajka, kaszę mannę oraz kapustę. Doprawiamy solą i pieprzem. Z masy formujemy kulki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Klopsy przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy przygotowanym sosem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Pieczemy ok. 30 min. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami i ulubioną surówką.