Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam, po ostatniej dawce surówek czas najwyższy na coś bardziej konkretnego, ale jednocześnie delikatnego. Zapraszam na tradycyjne klopsy z mielonego wzbogacone warzywami. :)
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6074
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1851
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6074
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1851
 
         
         
                Składniki
Marchew i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Cebulkę obrać i drobno posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Ryż ugotować wg opisu na opakowaniu, zostawić do wystudzenia. W misce wymieszać mięso z cebulką, czosnkiem, marchewką, pietruszką, ryżem i jajkiem, doprawić solą i pieprzem. Następnie uformować klopsiki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na mocno rozgrzanym oleju, co jakiś czas obracając (ok. 10-15 min).
Smacznego :)
:)