Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam, po ostatniej dawce surówek czas najwyższy na coś bardziej konkretnego, ale jednocześnie delikatnego. Zapraszam na tradycyjne klopsy z mielonego wzbogacone warzywami. :)
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 56
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 757
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 70
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 56
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 757
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 70
Składniki
Marchew i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Cebulkę obrać i drobno posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Ryż ugotować wg opisu na opakowaniu, zostawić do wystudzenia. W misce wymieszać mięso z cebulką, czosnkiem, marchewką, pietruszką, ryżem i jajkiem, doprawić solą i pieprzem. Następnie uformować klopsiki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na mocno rozgrzanym oleju, co jakiś czas obracając (ok. 10-15 min).
Smacznego :)
:)