Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie do zrobienia kluski kładzione z podstawowych składników które przeważnie mamy w domu. Mogą stanowić samodzielne danie lub dodatek do obiadu.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4765
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12921
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5742
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7281
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4765
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12921
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5742
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7281
Składniki
Jajka roztrzepać widelcem. Dodać mąkę pszenną , szczyptę soli i mleko. Wszystko wymieszać na jednolite ciasto. Będzie ono bardzo gęste. W garnku zagotować wodę, osolić. Metalową łyżkę zanurzać w wodzie, nabierać porcje ciasta i wkładać do wody. Kluski gotować ok. 8-10 minut. Wyłożyć na talerz. Podawać z ulubionymi dodatkami np. ze skwarkami, z sosem mięsnym, na słodko z bułką tartą przesmażoną na maśle, lub obsmażyć na samym maśle.