Do góry

Dania główne Przepis na:

Kluseczki kładzione

Kluseczki kładzione

Autor:

Przepisów i artykułów: 286 Ocena: 1332

Dodano:

Odsłon: 20643

Szybkie do zrobienia kluski kładzione z podstawowych składników które przeważnie mamy w domu. Mogą stanowić samodzielne danie lub dodatek do obiadu.

Składniki

  • 3jajka
  • 1,5szkl. mąki
  • szczypta soli + do wody
  • 1/3szkl. mleka
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kluseczki kładzione

Przygotowanie

  1. Jajka roztrzepać widelcem. Dodać mąkę pszenną , szczyptę soli i mleko. Wszystko wymieszać na jednolite ciasto. Będzie ono bardzo gęste. W garnku zagotować wodę, osolić. Metalową łyżkę zanurzać w wodzie, nabierać porcje ciasta i wkładać do wody. Kluski gotować ok. 8-10 minut. Wyłożyć na talerz. Podawać z ulubionymi dodatkami np. ze skwarkami, z sosem mięsnym, na słodko z bułką tartą przesmażoną na maśle, lub obsmażyć na samym maśle.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń