Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na piątkowy obiad. Polecam.
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 3041
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 100
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 3041
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 100
Składniki
Na patelni, na łyżce masła zeszklić pokrojoną w drobną kostkę cebulkę. Dodać oczyszczone, umyte, osuszone, pokrojone w plasterki pieczarki. Dusić na wolnym ogniu. Mieszać. Odparować większość płynu. Dodać pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Wybić jajko do miseczki. Dodać mąkę pszenną. Zarobić ciasto, najlepiej widelcem. Następnie przenieść ciasto na stolnicę. Powyrabiać. Zrobić cienki wałeczek. Pokroić nożem na małe kawałki. Każdy kawałek ciasta zacierać w dłoniach. Zostawić na stolnicy na 10 min żeby kluseczki obeschły. W garnku zagotować wodę. Dodać pół łyżeczki soli. Wrzucić kluseczki na gotującą się wodę. Gotować ok 4 min. Wylać kluseczki na cedzak. Przelać zimną wodą. Gotowe. Kluseczki przełożyć na patelnię. Jeszcze chwilę zagrzać. Pomieszać. Wyłożyć na talerz. Posypać żółtym serem i posiekaną natką pietruszki. Można zajadać. Smacznego.