Do góry

Dania główne Przepis na:

Kluski pszenne kładzione ze skwarkami.

Kluski pszenne kładzione ze skwarkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 703 Ocena: 4504

Dodano:

Odsłon: 13056

Moja rodzina bardzo uwielbia te kluski a zwłaszcza córka dlatego dziś są na jej życzenie. Z miłą chęcią podam wam przepis jeśli zechcecie skorzystacie to wasza decyzja. Jest to super pomysł na szybki obiad, można je zajadać z twarogiem, skwarkami lub na słodko kto jak chce.

Składniki

  • 4 szklanki mąki pszennej,
  • 2 jajka,
  • 0,5 łyżki soli,
  • 2,5 szklanki wody gazowanej,
  • szklanka - kubek arcoroc.
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kluski pszenne kładzione ze skwarkami.

Przygotowanie

  1. Do miski dodać wszystkie składniki oprócz szklanki :D. Następnie za pomocą łyżki wykonując szybkie ruchy wymieszać do połączenia się składników.

  2. Do garnka wlać wodę posolić ją i zagotować. Na gotującą osoloną wodę wkładać łyżką małe kawałki ciasta i zagotować. Od czasu wypłynięcia na wierzch gotować na wolnym ogniu około 2 - 3 minut. Kluski podwajają swoją objętość.

  3. Ugotowane kluski wyjąć z wody na talerz za pomocą łyżki cedzakowej aby odsączyć z wody.

  4. Kluski podałam z usmażonymi skwarkami ale można je jeść kto z czym lubi, polecam.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń