Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś podam państwu przepis na szybkie danie obiadowe gotowe w niespełna dwadzieścia minut
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 512
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 45
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 1200
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 512
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 45
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 1200
Składniki
Do garnka wlać wodę nie soląc jej zagotować zdjąć z ognia i przełożyć do niej całą wątróbkę mieszając zaparzyć przez minutę do dwóch minut, przelać na durszlak aby ociekła z wody
Do miski wsypać mąkę i sól oraz wlać wodę i wszystko wymieszać do połączenia się składników
Na patelnię dodać smalec lub olej rozgrzać a następnie dodać cebulę pokrojona dowolnie lekko ją podsmażając, po podsmażeniu przełożyć wątróbkę i na małym ogniu smażyć przez 3 - 4 minuty na koniec posolić lub wsypać przyprawę uniwersalną według smaku
Na gotującą się wodę wkładać niewielkie kawałki ciasta nabierając je łyżką i od czasu wypłynięcia gotować na wolnym ogniu przez dwie minuty