Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś podam państwu przepis na szybkie danie obiadowe gotowe w niespełna dwadzieścia minut
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1161
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 198
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2223
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4275
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1161
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 198
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2223
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4275
Składniki
Do garnka wlać wodę nie soląc jej zagotować zdjąć z ognia i przełożyć do niej całą wątróbkę mieszając zaparzyć przez minutę do dwóch minut, przelać na durszlak aby ociekła z wody
Do miski wsypać mąkę i sól oraz wlać wodę i wszystko wymieszać do połączenia się składników
Na patelnię dodać smalec lub olej rozgrzać a następnie dodać cebulę pokrojona dowolnie lekko ją podsmażając, po podsmażeniu przełożyć wątróbkę i na małym ogniu smażyć przez 3 - 4 minuty na koniec posolić lub wsypać przyprawę uniwersalną według smaku
Na gotującą się wodę wkładać niewielkie kawałki ciasta nabierając je łyżką i od czasu wypłynięcia gotować na wolnym ogniu przez dwie minuty