Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11427
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1224
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11954
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2086
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11427
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1224
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11954
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2086
Składniki
ziemniaki obrac,ugotowac w lekko osolonej wodzie,gdy bedą juz miekkie potłuc i zostawic do ostygniecia.W tym czasie obrac cebulke i drobno posiekac,nastepnie delikatnie podsmażyc ja najlepiej z dodatkiem skwarek.Gdy ziemniaki beda juz letnie ,mieszamy je z niewielka iloscia maki ziemniaczanej oraz vegety i zagniatamy ciasto.Z ciasta formujemy niewielkie kuleczki ktore wrzucamy do gotujacej sie wody,po ugotowaniu wyciagamy i polewamy cebulka.Smacznego Robiac kluski ślaskie nie dodaje jajka poniewaz od niego ciasto twardnieje a caly urok klusek polega na tym aby byly puszyste i gwarantuje ze sie nie rozpadna.