Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 346
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1470
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 622
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1289
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 346
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1470
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 622
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1289
Składniki
ziemniaki obrac,ugotowac w lekko osolonej wodzie,gdy bedą juz miekkie potłuc i zostawic do ostygniecia.W tym czasie obrac cebulke i drobno posiekac,nastepnie delikatnie podsmażyc ja najlepiej z dodatkiem skwarek.Gdy ziemniaki beda juz letnie ,mieszamy je z niewielka iloscia maki ziemniaczanej oraz vegety i zagniatamy ciasto.Z ciasta formujemy niewielkie kuleczki ktore wrzucamy do gotujacej sie wody,po ugotowaniu wyciagamy i polewamy cebulka.Smacznego Robiac kluski ślaskie nie dodaje jajka poniewaz od niego ciasto twardnieje a caly urok klusek polega na tym aby byly puszyste i gwarantuje ze sie nie rozpadna.