Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie,tanie i smaczne
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 47
Clafoutis to klasyczna potrawa kuchni francuskiej, przygotowuje się ją z owoc...
Odsłon: 693
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 2264
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 44
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 47
Clafoutis to klasyczna potrawa kuchni francuskiej, przygotowuje się ją z owoc...
Odsłon: 693
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 2264
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 44
Składniki
ziemniaki obrac,ugotowac w lekko osolonej wodzie,gdy bedą juz miekkie potłuc i zostawic do ostygniecia.W tym czasie obrac cebulke i drobno posiekac,nastepnie delikatnie podsmażyc ja najlepiej z dodatkiem skwarek.Gdy ziemniaki beda juz letnie ,mieszamy je z niewielka iloscia maki ziemniaczanej oraz vegety i zagniatamy ciasto.Z ciasta formujemy niewielkie kuleczki ktore wrzucamy do gotujacej sie wody,po ugotowaniu wyciagamy i polewamy cebulka.Smacznego Robiac kluski ślaskie nie dodaje jajka poniewaz od niego ciasto twardnieje a caly urok klusek polega na tym aby byly puszyste i gwarantuje ze sie nie rozpadna.