Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Jaki jest idealny przepis na Śląskie Kluski?? Tajemnica tkwi w cieśnie. Ziemniaki powinny być ubite na gładką masę bez gródek i odpowiednio zbilansowane w stosunku do ziemniaczanej mąki. Przepis który przedstawiam jest bardzo prosty a efekt zaskoczy nawet największego sceptyka. Kluski podajemy na filmie ze smażoną cebulką, ale możemy równie dobrze ze skwarkami bądź sosem do pieczeni.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 105
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31260
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 408
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 105
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31260
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 408
Składniki
Całość przedstawiam na filmie poniżej i zapraszam do subskrybowania kanału Gotuj z klasą ;) Przepis na Kluski Śląskie (ciasto) - 500 g ziemniaków gotujemy, ubijamy i zostawiamy do wystygnięcia - po wystygnięciu, dodajemy 150 g mąki ziemniaczanej, 1 jajko i sól oraz pieprz do smaku. - Ugniatamy z tego gładkie ciasto i formujemy małe kulki z wgnieceniem w środku. - wrzucamy do wolno gotującej się wody i czekamy aż wypłyną na powierzchnie - po wypłynięciu na powierzchnię gotujemy jeszcze 3 min i gotowe - cebulę podsmażamy na maśle i dodajemy do klusek:)