Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Jaki jest idealny przepis na Śląskie Kluski?? Tajemnica tkwi w cieśnie. Ziemniaki powinny być ubite na gładką masę bez gródek i odpowiednio zbilansowane w stosunku do ziemniaczanej mąki. Przepis który przedstawiam jest bardzo prosty a efekt zaskoczy nawet największego sceptyka. Kluski podajemy na filmie ze smażoną cebulką, ale możemy równie dobrze ze skwarkami bądź sosem do pieczeni.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44702
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182179
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 300
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44702
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182179
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 300
Składniki
Całość przedstawiam na filmie poniżej i zapraszam do subskrybowania kanału Gotuj z klasą ;) Przepis na Kluski Śląskie (ciasto) - 500 g ziemniaków gotujemy, ubijamy i zostawiamy do wystygnięcia - po wystygnięciu, dodajemy 150 g mąki ziemniaczanej, 1 jajko i sól oraz pieprz do smaku. - Ugniatamy z tego gładkie ciasto i formujemy małe kulki z wgnieceniem w środku. - wrzucamy do wolno gotującej się wody i czekamy aż wypłyną na powierzchnie - po wypłynięciu na powierzchnię gotujemy jeszcze 3 min i gotowe - cebulę podsmażamy na maśle i dodajemy do klusek:)