Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Jaki jest idealny przepis na Śląskie Kluski?? Tajemnica tkwi w cieśnie. Ziemniaki powinny być ubite na gładką masę bez gródek i odpowiednio zbilansowane w stosunku do ziemniaczanej mąki. Przepis który przedstawiam jest bardzo prosty a efekt zaskoczy nawet największego sceptyka. Kluski podajemy na filmie ze smażoną cebulką, ale możemy równie dobrze ze skwarkami bądź sosem do pieczeni.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1475
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1198
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1328
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 999
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1475
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1198
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1328
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 999
Składniki
Całość przedstawiam na filmie poniżej i zapraszam do subskrybowania kanału Gotuj z klasą ;) Przepis na Kluski Śląskie (ciasto) - 500 g ziemniaków gotujemy, ubijamy i zostawiamy do wystygnięcia - po wystygnięciu, dodajemy 150 g mąki ziemniaczanej, 1 jajko i sól oraz pieprz do smaku. - Ugniatamy z tego gładkie ciasto i formujemy małe kulki z wgnieceniem w środku. - wrzucamy do wolno gotującej się wody i czekamy aż wypłyną na powierzchnie - po wypłynięciu na powierzchnię gotujemy jeszcze 3 min i gotowe - cebulę podsmażamy na maśle i dodajemy do klusek:)