Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski śląskie z sosem grzybowym z kurek
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2589
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 743
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1537
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14026
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2589
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 743
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1537
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14026
Składniki
Ugotowane gorące ziemniaki przecisnąć przez praskę na pure, podzielić na 4 części, wyjąć 1 część i uzupełnić ją mąką ziemniaczaną, 1 lub 2 jajka oraz szczyptę soli, wymieszac na jednolitą masę i formować kluski,
Kurki usmażyć na maśle z cebulą doprawić solą i pieprzem, do grzybów wlać śmietanę 18 % i do smaku dodać śmietanę kremówkę, zagęścić mąką do gęstości sosu.