Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski śląskie z sosem grzybowym z kurek
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 844
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 844
Składniki
Ugotowane gorące ziemniaki przecisnąć przez praskę na pure, podzielić na 4 części, wyjąć 1 część i uzupełnić ją mąką ziemniaczaną, 1 lub 2 jajka oraz szczyptę soli, wymieszac na jednolitą masę i formować kluski,
Kurki usmażyć na maśle z cebulą doprawić solą i pieprzem, do grzybów wlać śmietanę 18 % i do smaku dodać śmietanę kremówkę, zagęścić mąką do gęstości sosu.